Hoe werken wij

De training van Sterk door Rots en Water is gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd. Wij bieden de Rots en Water training aan voor jongens en meisjes in de leeftijd van 4 t/m 12. Wij geven de trainingen aan groepjes, individueel en op scholen.

De kinderen zijn fysiek en actief bezig. Ze merken niet eens dat ze ondertussen leren over hun lichaam, houding, ademhaling en uitstraling. Maar vooral over hun emoties en het controleren ervan. Door bewustwording gaan we samen nadenken over hoe het anders kan. Altijd op een positieve manier.

Er zijn effectievere manieren om met problemen om te gaan. Behalve een aantal verdedigingstechnieken leren we ook een aantal communicatievaardigheden. Je kind wordt sterker en behendiger, leert beter omgaan met conflicten, leert een aantal sociale vaardigheden en leert om zijn kwaliteiten optimaal te ontwikkelen. Je kind krijgt meer inzicht en controle over zijn lichaam, emoties en gedachten.

Tijdens de training komen verschillende thema's aan de orde:
* Bewustwording, het stevig staan. (Gronden, centreren, focussen)
* Pesten (Wat is pesten, hoe kun je reageren op pesten)
* Grenzen (Wat zijn grenzen, hoe laat je merken dat iemand jouw grenzen overschrijdt)
* Omgang met anderen
* Vertrouwen in jezelf

Tijdens de training Rots en Water doen we spelletjes zoals tikkertje, leren we stevig staan, ademhalingsoefeningen, stoten en trappen tegen een stootkussen, gedrag van anderen te negeren of te stoppen op een goede manier. Omgaan met groepsdruk en pesten. En we eindigen de training met een oefening waarbij alle geleerde vaardigheden samen komen. Omdat we continu bezig zijn met sport en spel vragen wij om sportieve kleding en doen we de training op blote voeten.

Duur van de training:
De training bestaat uit 7 lessen van 60 minuten.

Groepsgrootte:
De lessen gaan door bij minimaal 4 aanmeldingen. Wij hebben ervoor gekozen om de lessen samen en in kleinere groepen te geven aangezien er dan voldoende persoonlijke aandacht is voor elk kind.

Werkboekje:
De eerste les krijgt uw kind een huiswerkboekje mee naar huis. Hierin staat kort omschreven wat wij de afgelopen les hebben gedaan. Hierdoor bent u als ouder ook op de hoogte van de les die wij gegeven hebben. In het boekje staan bij elke les ook een aantal vragen. Wij vragen aan de kinderen of zij onderstaande vragen dan zouden willen beantwoorden zodat wij achteraf een duidelijk beeld hebben van hoe het kind de afgelopen les heeft ervaren. We willen graag dat de kinderen nadenken over de les en zichzelf. Daarom maken we gebruik van een werkboekje en deze bespreken we in de lessen.

Diploma:
Aan het einde van de training ontvangt uw kind een diploma van ons. Hij of zij heeft het Rots en Water certificaat behaald!

Review:
"Bedankt voor de super leuke training. Kiara heeft echt genoten! Ze vond het erg leuk (lekker sporten en sterk worden). En ook het groepje kinderen was erg leuk zei Kiara. Ik hoop dat ze er nog vaak aan terug zal denken en dat ze het geen wat ze geleerd heeft zal gaan toepassen!"

Aanmelden voor de training:
U kunt uw kind aanmelden onder het kopje 'inschrijven', via de e-mail of telefonisch.
Bij de inschrijving ontvangt u van ons een intakeformulier. Wij vragen u deze zo goed mogelijk in te vullen zodat wij een goed beeld van uw kind hebben. Wij streven er naar om uw kind zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.